چگونه الکل را ترک کنیم؟

در این مقاله چه میخوانیم؟

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با حامی مشاور تماس بگیر

ترک الکل یک تصمیم مهم است که نیازمند اراده قوی و ثبات قدم در مسیر ترک است. افرادی که به الکل وابسته هستند، ممکن است مقاومت ذهنی و جسمی بسیار شدیدی را در برابر ترک الکل از خود بروز دهند. دلیل این امر این است که سیستم بدن آن‌ها به الکل عادت کرده و به آن وابسته شده است. در طول فرآیند ترک الکل، افراد ممکن است با علائمی نظیر لرزش، اضطراب، سردرد و حالت تهوع روبرو شوند. این علائم معمولاً در چند ساعت یا چند روز اول از لحظه قطع مصرف الکل شروع می‌شوند و می‌توانند تا چند هفته ادامه داشته باشند.

در این مقاله با ما همراه باشید تا پیرامون ماهیت و شرایط ترک الکل و روش های مختلف آن اطلاعات کافی را بدست آورید و نحوه انجام ترک اعتیاد به الکل را در محیط خانه و به صورت انفرادی بیاموزید. در ادامه با موضوعات زیر با ما همراه باشید:

ترک الکل

همانطور که به آن اشاره کردیم، ترک الکل یکی از فرآیندهای چالش‌برانگیز در زندگی افراد است که نیاز به اراده قوی، پشتیبانی از سوی مشاوران و اعضای خانواده و دوستان دارد. علاوه بر این داشتن تعهد برای رسیدن به موفقیت در این مسیر بسیار مهم است. افرادی که تصمیم به ترک الکل می‌گیرند، اغلب با چالش‌های فیزیکی و روحی مختلفی روبرو می‌شوند. ترک الکل می تواند علائم و عوارض متعددی هم در ابتدای ترک و هم پس از آن داشته باشد. علاوه بر علائم فیزیکی مانند لرزش، سردرد و حالت تهوع، ابعاد روانی این فرآیند نیز مانند افسردگی، پرخاشگری و انزوا طلبی فرد را به خود درگیر می کند. با داشتن انگیزه قوی، حمایت از خانواده و دوستان، و اعتماد به مشاوران ترک اعتیاد به الکل، امکان موفقیت در ترک الکل بسیار بیشتر می شود.

ترک الکل به عنوان یک راهکار اساسی برای بهبود زندگی و حالت روحی و جسمی فرد است. این فرآیند به افراد کمک می کند تا از شر وابستگی به الکل رهایی یافته و زندگی سالم‌تری را شروع کنند. استفاده از تکنیک‌های مدیریت استرس و اضطرابی که توسط رواندرمانان و مشاوران ترک الکل به فرد ارائه می شود، می‌تواند عوارض و چالش های موجود را بهبود بخشد و فرد را به سمت یک زندگی موفق و متعادل سوق دهد.

اعتیاد به الکل چگونه است؟

اعتیاد به الکل یک وضعیت غیر مطلوب و آسیب رسان است که به تدریج برای فرد ایجاد می‌شود. این فرآیند تأثیرات فیزیولوژیکی، روان‌شناختی و اجتماعی مخربی دارد. عوامل مختلفی از جمله ژنتیک، شرایط روان‌شناختی، محیط اجتماعی و فرهنگی می‌توانند در ایجاد اعتیاد به الکل نقش داشته باشند. در زیر به برخی از عوامل و مراحل اعتیاد به الکل اشاره می‌شود:

  • مصرف اولیه: اغلب افراد با مصرف یکبار و تداوم آن اعتیاد به الکل را تجربه می کنند. تمایل به مصرف دوباره الکل معمولا به دلیل فضای نامناسب و غیر مطلوب اجتماعی، فشارهای روان‌شناختی یا تأثیرات سختی‌ها و شکست‌های مختلف در زندگی در فرد ایجاد می‌شود.
  • کاهش تاثیرگذاری: با تکرار مصرف، بدن به تدریج به الکل عادت می‌کند و تمایل به مصرف مقادیر بیشتری از الکل در فرد شکل می‌گیرد.
  • وابستگی فیزیکی و روانی: با گذشت زمان، وابستگی فیزیکی و روانی به الکل در فرد افزایش می‌یابد. بدون مصرف الکل در فرد احساسات ناخوشایندی از جمله لرزش، حالت تهوع، اضطراب و افسردگی شکل می‌گیرد.
  • اعتیاد: در این مرحله، فرد به طور کامل وابسته به الکل می‌شود و مصرف آن به حدی می‌رسد که بدون آن نمی‌تواند به طور طبیعی زندگی کند. اعتیاد به الکل به مشکلات اجتماعی، شغلی و بهداشتی منجر می‌شود.

سندرم ترک الکل چیست؟

سندرم ترک الکل یک وضعیت بحرانی است که در افرادی که به طور مداوم و مفرط الکل مصرف می‌کنند و به صورت یکباره مصرف الکل را متوقف می کنند، رخ می‌دهد. این سندرم به دلیل ناهماهنگی و برهم خوردن نظم طبیعی بدن با مصرف الکل و تغییراتی که در سیستم عصبی مرکزی و دیگر اعضای بدن ایجاد می‌شود، بوجود می‌آید. علائم سندرم ترک الکل متفاوت است و درجه شدت آن از ملایم تا شدید می‌باشد. برخی از علائم معمول سندرم ترک الکل عبارتند از:

  • لرزش: افراد شاهد لرزش دستان و سایر بخش‌های بدنشان هستند.
  • اضطراب: افراد نسبت به محیط اطراف احساس اضطراب و تنفر می‌کنند.
  • سردرد: درد سر معمولاً یکی از علائم سندرم ترک الکل است.
  • حالت تهوع و استفراغ: برخی از افراد ممکن است احساس تهوع کرده و حتی استفراغ داشته باشند.
  • کمبود خواب: مشکلات در خواب و بی‌قراری شبانه معمولاً رخ می‌دهد.
  • اضطراب روانی: افراد شاهد احساس افت انرژی، افسردگی یا تحریک پذیری هستند.

در موارد شدید‌تر، سندرم ترک الکل می‌تواند به تشنج، هذیان، وضعیت‌های دلیراندانه، و حتی خطرناک‌ترین موارد، شوک الکلی، منجر شود. برای مدیریت سندرم ترک الکل، نیاز به مشاوره حرفه‌ای و در برخی موارد، مداخله پزشکی دارویی وجود دارد.

ترک الکل چند روز طول می‌کشد؟

مدت زمان مورد نیاز برای ترک الکل به شدت وابسته به میزان مصرف الکل، مدت زمان مصرف و ویژگی‌های شخصیتی هر فرد است. همچنین، نحوه ترک الکل نیز در جهت تعیین زمانبندی دقیق برای ترک آن موثر است. ترک الکل معمولا ظرف ۷ الی ۱۴ روز انجام ‌می‌شود.

در موارد خفیف، کسانی که میزان کمی از الکل را مصرف می‌کنند و ترک را با کمک مشاوران و کارشناسان با تجربه انجام می‌دهند، در چند روز بهبود می‌یابند. اما در مواردی که فرد دچار مصرف مفرط و مداوم الکل است، یا وابستگی شدیدی به آن دارد، فرایند ترک الکل ممکن است مدت زمان طولانی‌تری نیاز داشته باشد و همراه با علائم شدیدتری باشد. در هر صورت، مهمترین نکته این است که ترک الکل بهتر است تحت نظارت پزشک یا متخصص اعتیاد انجام شود تا بهبودی بیشتر با تضمین سلامت فرد، حاصل شود.

ترک الکل در خانه

ترک الکل در خانه برای برخی از افراد، گزینه‌ای مناسب و مطلوب است. در صورتی که شما قصد دارید الکل را در خانه ترک کنید، باید از خطرات و عوارضی که ممکن است در هر مرحله بروز کند، آگاهی کامل داشته باشید. از جمله مهمترین خطرات ترک الکل در خانه افزایش خطر ابتلا به عوارض جدی مانند سندرم ترک الکل (DT) است که شامل تشنج، توهم، هذیان و تغییرات شدید خلقی است. همچنین، خطرات دیگری همچون عود مصرف الکل و اختلالات روانی نیز در پی ترک الکل پیش می‌آید که نیازمند داشتن مهارت و اطلاعات برای کنترل درست آن‌ها است.

ترک الکل در خانه می‌تواند مزایای مختلفی برای فرد داشته باشد. این اقدام می‌تواند باعث صرفه‌جویی در هزینه‌ها شود و برای افرادی که ترجیح می‌دهند در محیطی راحت و بدون ترس از اطلاع دیگران الکل را ترک کنند، مناسب باشد. برای موفقیت در این مسیر، حمایت اطرافیان، آگاهی از علائم ترک الکل و داشتن تمایل و اراده قوی به ترک الکل از اهمیت بسزایی برخوردار است.

ترک الکل در مراکز درمانی

ترک الکل در مراکز درمانی یکی دیگر از روش های رهایی از شر الکل است که به نظر انتخابی ایمن‌تر و موثرتر خواهد بود. مراکز ترک اعتیاد، افراد را برای مدیریت علائم ترک راهنمایی می‌کنند و بوسیله نظارت مستقیم کارشناسان خود از عود مصرف الکل و بروز عوارض شدید در هر مرحله از ترک، جلوگیری می‌کنند. سم زدایی الکل کاملا تحت نظارت پزشک یا متخصص ترک اعتیاد انجام می شود و درمان دارویی با تجویز داروهای مناسب، و درمان روانشناختی از طریق مصاحبه انگیزشی برای فرد در نظر گرفته می‌شود.

مزایای ترک الکل در مراکز درمانی شامل ایمنی بالاتر به دلیل نظارت مستمر توسط پزشک یا متخصص ترک اعتیاد، اثربخشی بیشتر نسبت به ترک الکل به تنهایی و حمایت و راهنمایی مرحله به مرحله در هر برهه از ترک الکل است.

ترک الکل با دارو

ترک الکل با استفاده از دارو برای افرادی که به هر دلیل نمی‌توانند الکل را با روش های دیگر ترک کنند،‌ گزینه‌ای موثر و سودمند است. داروهای مختلفی برای کمک به ترک الکل وجود دارد که می‌توانند به کاهش علائم ترک و جلوگیری از عود مصرف الکل کمک کنند. بهتر است برای مصرف داروهای ترک الکل، پزشک متخصص اقدام به تجویز کند تا وابستگی های روحی و جسمی سوء به این داروها در فرد ایجاد نشود. داروهای ترک الکل به دو دسته اصلی تقسیم می‌شوند که شامل موارد زیر هستند:

  • اولین گروه شامل داروهای آنتاگونیست گیرنده مخدر است که اثرات قبلی مصرف الکل را مسدود کرده و از ایجاد احساس لذت از مصرف الکل جلوگیری می‌کنند. به عنوان نمونه می‌توان به نالتروکسان (Naltrexone) و آکامبرون (Acamprosate) اشاره کرد.
  • دسته دوم شامل داروهای ضد اضطراب است که می‌توانند در کاهش علائم اضطراب و بی‌قراری در مراحل اولیه ترک الکل موثر باشند. از جمله این داروها می‌توان به دیازپام (Diazepam) و کلونازپام (Clonazepam) اشاره کرد.

ترک الکل با طب سنتی

طب سنتی انواع مختلفی از روش‌های ترک الکل را به افراد ارائه می‌دهد که به کاهش علائم ترک و بهبود سلامت جسمی و روحی منجر می‌شود. با استفاده از این روش‌ها می‌توان ترکی تضمینی‌تر و با کیفیت بالاتری را تجربه کرد. البته لازم به ذکر است که این روش‌ها معمولا به صورت مکمل با سایر روش‌های ترک الکل مورد استفاده و تجویز کارشناسان ترک اعتیاد قرار می‌گیرد. از مهمترین روش‌های ترک الکل با طب سنتی، موارد زیر است:

  • حجامت: حجامت به عنوان یک روش درمانی سنتی، با ایجاد خراش‌های کوچک در پوست، خون را از بدن خارج کرده و می‌تواند به کاهش علائم ترک مانند اضطراب، بی‌قراری و سردرد کمک کند.
  • بادکشی: بادکشی یا فصد نیز یک روش درمانی سنتی است که با خروج مقداری خون از بدن، به بهبود گردش خون و کاهش علائم ترک کمک می‌کند.
  • عرقیات گیاهی: برخی از عرقیات گیاهی مانند عرق کاسنی، عرق خارشتر و عرق بیدمشک می‌توانند به کاهش علائم ترک از جمله اضطراب، بی‌قراری و سردرد کمک کنند.
  • گیاهان دارویی: گیاهان دارویی مانند رازیانه، زنیان و کندر نیز ممکن است در کاهش علائم ترک مؤثر باشند.
  • ماساژ: ماساژ به کاهش اضطراب، بی‌قراری و درد کمک کرده و در فرآیند ترک الکل نقش دارد.
  • یوگا و مدیتیشن: یوگا و مدیتیشن نیز می‌توانند به کاهش اضطراب، بی‌قراری و استرس کمک نمایند.

ترک در خانه بهتر است یا کلینیک ترک؟

پاسخ به این سوال به عوامل مختلفی بستگی دارد که شامل میزان اعتیاد فرد به الکل، شدت علائم ترک، سلامت عمومی فرد و شرایط زندگی او می‌شود. به طور کلی می‌توان گفت هر کدام از این موارد دارای ویژگی‌های مثبت و منفی خاصی هستند که در زیر به آن ها خواهیم پرداخت:

  • ترک در خانه: ترک الکل در خانه می‌تواند یک گزینه مناسب برای افرادی باشد که میزان اعتیاد آنها به الکل خفیف یا متوسط است و علائم ترک آنها نیز خفیف است. همچنین، اگر فرد در محیطی امن و حمایت‌کننده زندگی می‌کند، ترک در خانه می‌تواند گزینه مناسبی باشد. مزایای این روش شامل صرفه جویی در هزینه و راحتی برای افرادی که ترجیح می‌دهند در محیطی راحت باشند، است. اما باید به معایبی همچون خطر ابتلا به عوارض جدی و امکان عود مصرف الکل توجه کرد.
  • ترک در کلینیک: ترک الکل در کلینیک یک گزینه ایمن و موثر برای افرادی است که میزان اعتیاد یا علائم ترک آنها شدید است. این روش به افراد در محیط تحت نظارت پزشک یا متخصص ترک اعتیاد امکان می‌دهد تا از ایمنی، اثربخشی و حمایت لازم بهره‌مند شوند. معایب این روش شامل هزینه بالا و مدت طولانی درمان است.

ترک مشروبات الکلی با روان درمانی

روان درمانی به افراد کمک می کند تا با دلایل اعتیاد خود آشنا شوند و با آن‌ها مقابله کرده و از عود مصرف الکل جلوگیری کنند. انواع مختلفی از روان درمانی برای ترک الکل وجود دارد که مهمترین آن‌ها انجام مصاحبه انگیزشی است. مصاحبه انگیزشی به افراد کمک می‌کند تا انگیزه خود را برای ترک الکل افزایش دهند. درمان شناختی رفتاری نیز دیگر روش موثر در روان درمانی ترک الکل است. این روش الگوهای فکری و رفتاری مضر را در فرد شناسایی کرده و تلاش می‌کند آن‌ها را تغییر دهد. گزینه دیگر انجام گروه درمانی است که بواسطه آن افراد از حمایت و راهنمایی سایر افراد در حال ترک الکل بهره‌مند می‌شوند.

روان درمانی به افراد در ترک الکل و کاهش علائم ترک مانند اضطراب، بی‌قراری، سردرد، حالت تهوع و اسهال کمک می‌کند. همچنین، این روش می‌تواند انگیزه افراد برای ترک الکل را افزایش داده و مهارت‌های مقابله‌ای را برای کنار آمدن با استرس و وسوسه مصرف الکل به آنها آموزش دهد. شناسایی و تغییر الگوهای فکری و رفتاری که منجر به مصرف الکل می‌شوند نیز از دیگر اهداف این روش است.

سم زدایی الکل از بدن

سم‌زدایی الکل از بدن، یک فرایند مهم است که طی آن بدن از الکل پاک می‌شود و معمولاً با علائم خفیف تا شدیدی همراه است. علائم ترک الکل ممکن است طی 24 تا 48 ساعت پس از آخرین مصرف الکل ظاهر شده و تا چند هفته ادامه داشته باشند. از مهمترین علائم سم زدایی الکل از بدن می‌توان به بروز اضطراب، بی‌قراری، لرزش، سردرد، حالت تهوع، استفراغ، اسهال، تغییرات خلقی و تغییرات خواب اشاره کرد. در برخی موارد، ترک الکل می‌تواند به عوارض جدی مانند سندرم ترک الکل (DT)، حملات قلبی، سکته مغزی، مشکلات کبدی و مشکلات کلیوی منجر شود.

سم‌زدایی الکل معمولاً تحت نظارت پزشک یا متخصص ترک اعتیاد انجام می‌شود و بهترین روش سم‌زدایی با توجه به شرایط فردی تعیین می‌شود. این روش‌ها شامل سم‌زدایی سرپایی که فرد در منزل خود سم‌زدایی می‌کند و تحت نظر پزشک یا متخصص ترک اعتیاد قرار دارد، سم‌زدایی بستری که فرد در بیمارستان بستری می‌شود و تحت نظر پزشک یا متخصص ترک اعتیاد قرار دارد، و سم‌زدایی با داروها که از داروهایی برای کاهش علائم ترک استفاده می‌شود، می‌شوند.

تغذیه در دوران ترک چگونه باید باشد؟

توجه به تغذیه درست در دوران ترک الکل بسیار اهمیت دارد. این اهمیت از آن جایی نشآت می‌گیرد که الکل باعث بروز کمبودهای بسیار زیادی از مواد غذایی در بدن شده‌است. در دوران ترک الکل به دلیل صدماتی که به همه اندام‌ها وارد شده، بدن به مقادیر بیشتری از مواد مغذی نیاز دارد تا بهبود یابد. در دوران ترک الکل، اگر اشتهای شما کاهش یابد، توصیه می‌شود که وعده‌های غذایی کوچک و مکرر بخورید تا از گرسنگی بیش از حد جلوگیری کنید. برخی نکات تغذیه مفید در این دوران عبارتند از:

  • مصرف زیادی میوه و سبزیجات: سیب، پرتقال، موز، توت‌ها، هویج، کلم بروکلی، اسفناج حاوی ویتامین‌ها، مواد معدنی و فیبر هستند که برای سلامت کلی بدن ضروری هستند.
  • مصرف غلات کامل: نان سبوس‌دار، برنج قهوه‌ای، جو دوسر منبع خوبی از فیبر، ویتامین‌ها و مواد معدنی هستند.
  • مصرف پروتئین کافی: گوشت بدون چربی، ماهی، مرغ، تخم مرغ، لوبیا، عدس برای ساخت و ترمیم بافت‌های بدن است.
  • آب و مایعات: آبرسانی بدن برای سلامت کلی بدن حائز اهمیت است.
  • مصرف لبنیات: ماست و لبنیات کم چرب می‌تواند سبب آرامش و تنظیمات خواب در افراد شود.

عوارض ترک الکل چگونه ظاهر می‌شود؟

عوارض ترک الکل در افراد مختلف ممکن است متفاوت باشد. در صورتی که ترک الکل زیر نظر متخصصین و مشاوران ترک اعتیاد انجام شود، بروز این علائم کمتر شده و از شدت آن ها کاسته می‌شود. این علائم معمولا از خفیف تا شدید ظاهر می‌شوند و شامل موارد زیر می‌باشند:

  • اضطراب و بی قراری
  • لرزش اندام‌ها
  • سردرد و حالت تهوع و استفراغ
  • اسهال
  • تغییرات خلقی
  • تغییرات خواب
  • حملات قلبی
  • سکته مغزی
  • مشکلات کبدی
  • مشکلات کلیوی

عوارض مصرف طولانی مدت مصرف الکل

مصرف طولانی مدت الکل باعث بروز عوارض جدی و حتی تهدیدکننده جان و حیات، برای فرد می‌شود. این تأثیرات می‌تواند به سلامت جسمی و روحی او آسیب برساند و سبب بروز عوارض جبران ناپذیری برای فرد شود. مشکلات کبدی از جمله آسیب به کبد و ابتلا به سیروز کبدی، شایع‌ترین عارضه مصرف طولانی مدت الکل است.

همچنین، مصرف طولانی مدت الکل می‌تواند ریسک بیماری‌های قلبی را افزایش داده و به آسیب مغزی، سرطان‌های مختلف، مشکلات بارداری و مشکلات رفتاری منجر شود. همچنین، ممکن است باعث کاهش وزن، سوء تغذیه، کم‌خونی، آسیب به عضلات و مفاصل، مشکلات جنسی، خستگی، مشکل در تمرکز و تصمیم‌گیری، و افزایش خطر مرگ زودرس گردد.

عوارض مصرف الکل بر مغز

مصرف الکل تأثیرات بسیار منفی بر روی مغز افراد می‌گذارد. این تأثیرات شامل آسیب به سلول‌های مغزی و بروز فراموشی، زوال عقل و حتی پارکینسون است. مصرف الکل می‌تواند عملکرد مغز را اختلال داده و به مشکلاتی مثل مشکل در تمرکز، تصمیم‌گیری و حل مسائل منجر شود. تغییرات در رفتار نیز از جمله اثرات مصرف الکل بر مغز است که خطر ابتلا به اضطراب، افسردگی و سوء مصرف مواد مخدر را افزایش می‌دهد.

بخش‌های مختلف مغز، از جمله لوب پیشانی که نقش مهمی در کنترل رفتار و تصمیم‌گیری دارد، لوب گیجگاهی که به پردازش اطلاعات حسی می‌پردازد و لوب آهیانه که مسئول حافظه و یادگیری است، تحت تأثیرات منفی مصرف الکل قرار می‌گیرند. میزان مصرف و مدت زمان مصرف الکل نقش مهمی در شدت و اندازه عوارض ایجاد شده در مغز افراد دارد. مصرف زیاد و در مدت زمان کوتاه، به آسیب‌های جدی مغزی منجر می‌شود.

عوارض مصرف الکل بر ارگان های بدن

مصرف الکل می‌تواند بر تمام ارگان‌های بدن تأثیرات جدی بگذارد و به عوارض متنوعی منجر شود. توجه به میزان و مدت زمان مصرف الکل و ایجاد رژیم زندگی سالم می‌تواند از ایجاد این عوارض پیشگیری کند. از جمله مهمترین عوارض مصرف الکل بر ارگان‌های بدن، موارد زیر است:

  • کبد: مصرف زیاد الکل به کبد آسیب می‌زند و در نتیجه سیروز کبدی، که یک بیماری جدی و تهدید کننده زندگی است، ایجاد شود.
  • قلب: الکل می‌تواند خطر ابتلا به بیماری‌های قلبی از جمله حمله قلبی و سکته مغزی را افزایش دهد، باعث افزایش فشار خون، کلسترول بد و تری‌گلیسرید می‌شود.
  • مغز: مصرف الکل می‌تواند به آسیب مغزی نظیر فراموشی، زوال عقل و افزایش خطر ابتلا به پارکینسون منجر شود.
  • اعصاب: مصرف الکل ممکن است به آسیب اعصاب منجر شود، با ایجاد مشکلاتی نظیر نوروپاتی محیطی که باعث درد، بی‌حسی و ضعف در دست‌ها و پاها می‌شود.
  • سیستم گوارشی: مصرف الکل می‌تواند به مشکلاتی مانند زخم معده، گاستریت و سرطان مری منجر شود.
  • باروری: الکل می‌تواند منجر به مشکلات در سیستم تولید مثل شود که ممکن است ناباروری، سقط جنین و تولد نوزادان با وزن کم را شامل شود.
  • سیستم ایمنی بدن: مصرف الکل می‌تواند سیستم ایمنی بدن را تضعیف کرده و خطر ابتلا به عفونت‌ها را افزایش دهد.

سخن نهایی

در این مقاله سعی کردیم شما عزیزان را با نحوه ترک الکل آشنا کنیم و پیرامون روش‌های خاص آن و عوارض و علائم ترک در هر مرحله، اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم. در صورتی که تصمیم به ترک الکل گرفته‌اید می‌توانید با مشاوران و کارشناسان با تجربه ما در مرکز تخصصی حامی مشاور تماس حاصل فرمایید. حامی مشاور پایگاه امن و اطلاع رسان تخصصی است که شما را در دستیابی به سطح مطلوبی از سلامت جسم و روان در جریان ترک انواع مواد مخدر و مشروبات الکلی حمایت و هدایت می‌کند.

به مشاوره نیاز دارید؟

همین حالا با حامی مشاور تماس بگیر

در این مقاله چه میخوانیم؟

شماره های تماس :

021-54092000 | 09221101892

برای دریافت مشاوره فرم را تکمیل نمایید

"*" زمینه های مورد نیاز را نشان می دهد

آخرین مقالات

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مرکز ترک اعتیاد