روش‌های ترک تریاک

برای تـرک تـریـاک همین امـروز اقدام کنید.​

شما عزیزان میتوانید برای شروع با ما تماس بگیرید و یا از طریق دکمه مشاوره زیر به قسمت مشاوره بروید تا پس از وارد کردن شماره تماس مشاورین ما با شما تماس حاصل فرمایند.

برای ترک تریاک همین امروز اقدام کنید

تریاک عصاره خشک شده گیاه تریاک است که جزو پر مصرف ترین مواد مخدر در ایران بوده که آمار اعتیادی زیادی دارد.تریاک مانند تمام موادهای مخدر قابل ترک کردن است و ما به شما کمک می کنیم تا این ماده مخدر مضر را به آسان ترین حالت ممکن کنار بگذارید.امروز همان فرداییست که  دیروز منتظرش بودید.

تریاک یک ماده مخدر از دسته مواد افیونی است که از گیاه خشخاش گرفته می‌شود. افرادی که به تریاک اعتیاد دارند دچار عوارض زیادی از جمله کمبود میل جنسی، یبوست، تغییرات خلق و خو، کاهش وزن، بیماری‌های جدی پنهان شده مانند انواع سرطان‌ها می‌شوند و تاثیرات جبران نشدنی بر زندگی خود و اطرافیانشان وارد می‌شود. به همین خاطر ضروری است که افراد به خاطر خود و اطرافیانشان، در مسیر ترک تریاک قرار بگیرند که مجموعه حامی مشاور یکی از تخصصی‌ترین مراکز در این حوزه است و با به روزترین و علمی‌ترین روش‌ها، خدماتی را به افراد ارائه می‌دهد.

در پروسه ترک اعتیاد به مواد مخدر صبر داشته باشید

ترک تریاک با دو روش اصلی درمان‌های دارویی و درمان‌های غیر دارویی انجام می‌شود؛ از بین این دو روش، درمان‌های دارویی سریع‌ترین راه ترک هستند و درمان‌های غیر دارویی به عنوان درمان تکمیلی ترک اعتیاد در نظر گرفته می‌شود. طبیعی است که افراد پس از ترک، علائم جسمانی و روانی ناخوشایندی را تجربه کنند و متاسفانه همین علائم ممکن است به قدری دشوار و غیرقابل تحمل شوند که عود مصرف اتفاق افتد؛ به همین دلیل توصیه شده است که ترک مواد مخدر هیچگاه نباید خودسرانه انجام شود و حتما لازم است این اتفاق تحت نظارت پزشک و طبق دستورالعمل‌های او پیش رود.

عوارض مصرف  تریاک

مواد مخدر با تاثیراتی که در ساختار جسمانی و خون و در مورد برخی مواد، بر روی مغز دارند؛ طبیعتا تغییرات همه‌جانبه‌ای را در پی دارند که مهم‌ترینشان را مرور خواهیم کرد.

علائم ظاهری فرد معتاد به  تریاک

همان‌طور که ذکر کردیم مصرف تریاک با تغییرات گسترده‌ای که بر روی ساختار جسمی و روانی فرد دارد و معمولا قابل تشخیص است. مهم‌ترین نشانه‌های مصرف این ماده عبارت است از:

  1. گشاد شدن مردمک چشم
  2. تغییر رنگ پوست
  3. کاهش وزن و اشتها
  4. بی حالی
  5. تهوع
  6. اختلال در تنفس
  7. خراب شدن دندان‌ها
  8. تغییر در خلق و خو
  9. گوشه نشینی و منزوی شدن
  10. پرخاشگری

عوارض ترک  تریاک

ترک تریاک مانند ترک سایر مواد مخدر، عوارضی را به دنبال دارد که این عوارض با توجه به ویژگی‌های جسمانی فرد، میزان و سابقه مصرف متفاوت است که معمولاً بین 12 تا 21 روز طول می‌کشد. عوارضی همچون لرزش، استفراغ، احساس درد در بدن، احساس خواب‌آلودگی، تاری دید و کاهش اشتها در بیشتر افراد دیده می‌شود.

روز سوم ترک تریاکدر روز سوم ترک، درد ونشانه‌های ترک بروز داده می‌شود و استفاده از مراقبت ها و داروهای مناسب می‌تواند از علائم خماری و درد ناشی از ترک بکاهد.

روز ششم ترک تریاکافرادی که توانسته اند تا روز ششم ترک به خوبی پیش بروند به نقطه قابل توجهی دست میابند و مقدار زیادی از سموم بدن آن‌ها خارج شده است. برای راحت تر شدن این روند بهتر است از رژیم غذایی مناسب استفاده کنید که بدن بتواند مقاومت خود را حفظ کند.

 روش‌های ترک  تریاک

برای ترک مواد مخدر،  باید فرد بیمار تحت مراقبت و درمان قرار گیرد و ترک ناگهانی آن ممکن است عوارض بسیار خطرناکی را به دنبال داشته باشد. روش‌های مختلفی برای ترک این ماده مخدر وجود دارد که به بررسی برخی از آن‌ها خواهیم پرداخت.

ترک تریاک در خانه

یکی از روش های ترک مصرف تریاک، ترک کردن آن در خانه است. این روش برای افرادی مناسب است که به هر دلیل توانایی مراجعه حضوری به مراکز ترک اعتیاد را ندارند. برای اطلاع بیشتر در این باره توصیه می‌کنیم مقاله ترک تریاک در منزل را بخوانید.

ترک تریاک با دارو

یکی از روش‌های ترک اعتیاد به تریاک استفاده از داروهای جایگزین است که منجر به کاهش درد و خماری در فرد بیمار می‌شوند. دوز مصرف داروها بسیار حائز اهمیت است زیرا استفاده بیش از حد آن‌ها عوارض و وابستگی‌هایی را به همراه خواهد داشت بنابراین هرگز بدون تجویز پزشک از هیچ‌گونه دارویی که ذکر خواهد شد استفاده نکنید.

قرص B2

قرص بوپرنورفین که معمولاً با نام قرص B2 شناخته می‌شود یک نوع داروی مسکن است که در دسته داروهای مخدر قرار می‌گیرد و در صورت استفاده از آن فرد بیمار ممکن است دچار اعتیاد و وابستگی به آن شود. این دارو به صورت زیرزبانی استفاده می‌شودو یک ماده نیمه صنعتی و از ترکیبات تریاک است. اثرات آن مشابه متادون است که در مراکز ترک اعتیاد توسط پزشک و متخصصان ترک اعتیاد تجویز می‌شود. B2 علاوه بر این که جهت ترک اعتیاد تجویز می‌شود، جهت تسکین درد های شدید، تجویز قبل از بیهوشی، کنترل و تنظیم اختلالات تنفسی ناشی از بیهوشی نیز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو به هیچ عنوان نباید برخلاف دستور پزشک استفاده شود و در صورت بروز عوارض غیر عادی و حساسیت باید سریعاً به پزشک مراجعه کرد.

متادون

یکی از روش‌های ترک اعتیاد به تریاک استفاده از متادون است. متادون به دلیل داشتن ماده مورفین به عنوان جایگزین تریاک قرار می‌گیرد. استفاده از متادون باید تنها با دستور پزشک صورت بگیرد و در غیر این‌صورت غیرقانونی خواهد بود. متاسفانه استفاده بی رویه از متادون نیز سبب اعتیاد شده و در این حالت، فرد باید مجددا تحت درمان ترک اعتیاد قرار گیرد. هنگامی که این دارو جهت ترک تجویز می‌شود مدت زمان نسبتاً طولانی باید آن را استفاده کرد و پس از مدتی بسته به شرایط هر فرد، دوز استفاده از آن به تدریج کم شده و در نهایت قطع می‌شود.

نالوکسان

نالوکسان که با نام تجاری نارکان تولید می‌شود به نوعی پادزهر مخدرها محسوب می‌شود و جهت درمان افرادی که مواد مخدر بیش از حد مصرف کرده اند و جلوگیری از اوردوز مورد استفاده قرار می‌گیرد. این دارو با اشکال مختلفی همچون اسپری بینی، کپسول و آمپول در بازار موجود است. همچنین، اثرگذاری مواد مخدر را بر روی مغز بیمار محدود کرده و سبب افزایش زمان احیا توسط درمانگران می‌شود.

اختلال در توانایی و پردازش در فرد بیمار به مدت کوتاهی پس از دریافت نالوکسان طبیعی است که همین امر سبب پرخاشگر شدن آن‌ها در این حین خواهد شد. چنانچه بدن فرد بیمار واکنش‌های آلرژیک از خود بروز دهد لازم است که تحت درمان‌های خاص قرار بگیرد. به طور کلی داروی نالوکسان کاربرد مناسبی در نجات بیماران در حین اوردوز دارد و جهت ترک تریاک توصیه نمی‌شود.

تنتور اپيوم

تنتوراپی‌يوم  یا شربت تریاک یکی از داروهای مفید در این زمینه است که سبب کاهش علائم ناشی از ترک اعتیاد یا به عبارت دیگر خماری ترک می‌شود.

به مشاوره نیاز دارید؟

ما شبانه روزی در خدمت شما هستیم!

ترک تریاک با مکمل ها

گابا اسید آمینه ای است که در مغز وجود دارد و سبب کاهش سرعت حرکت پیام در نورون‌های عصبی می‌شود و در نتیجه آرامش را افزایش می‌دهد. اعتیاد به مواد مخدر ممکن است سبب کاهش گابا در مغز شده و فرد بیمار دچار ناآرامی و اضطراب شود بنابراین استفاده از مکمل گابا برای رفع این مشکل مفید است. این ماده به صورت طبیعی در برخی مواد غذایی همچون میوه‌ها، سبزیجات و چای وجود دارد.
17446086_8iul_el_-min

مکمل پروتئین

اعتیاد به تریاک ممکن است سبب آسیب‌ به بافت‌های بدن شود که برای ترمیم آن‌ها پروتئین  ها می‌توانند نقش موثری داشته باشند. پروتئین در موادغذایی بسیاری موجود است اما برای رفع این مشکل کفایت نمی‌کند و بهتر است طبق دستور پزشک از مکمل‌های پروتئینی استفاده کنید.
pouring-glass-milk-creating-splash-min (1)

مکمل کلسیم و منیزیم

یکی از عوارض ترک تریاک احساس درد در بدن است که کلسیم و منیزیم می‌توانند در کاهش درد موثر باشند. بنابراین اگر تحمل درد ناشی از ترک برای شما سخت است می‌توانید  با مشورت پزشک از آن ها استفاده کنید.
[fpdl.in]_spoon-omega-3-vitamins-light-background_186260-1129_full-min

مکمل امگا 3

امگا‌3 دارای دوپامین است و سبب ایجاد حس شادی در افراد می‌شود. هنگامی که میزان دوپامین در بدن کم می‌شود فرد بیمار سعی دارد تا با استفاده از مواد مخدری همچون تریاک این حس سرخوشی را در بدن خود ایجاد کند. بنابراین استفاده از امگا3 می‌تواند تا حدی احساس شادی را ایجاد کند و فرد، نیازی به استفاده از تریاک نداشته باشد.
[fpdl.in]_creamy-yogurt-display-white-background_893610-17183_full-min

پروبیوتیک ها

استفاده از تریاک سبب ایجاد مشکلاتی در روده‌ها و سوءتغذیه در بیمار می‌شود که پروبیوتیک‌ها می‌توانند به بهبود این مشکل کمک کنند. همچنین پروبیوتیک‌ها باعث جذب بهتر مواد مغذی در بدن می‌شوند که این امر به مغز کمک می‌کند و در نتیجه سبب تسریع فرایند ترک تریاک خواهند شد.
[fpdl.in]_fresh-herbs-mortar-isolated-white-background_410516-34763_full-min

ترک تریاک با گیاهان دارویی

یکی از روش‌های ترک اعتیاد استفاده از گیاهان دارویی است. استفاده از گیاهان دارویی باید با تجویز متخصص طب سنتی صورت بگیرد و استفاده خودسرانه و بیش از حد آن عوارض شدیدی به دنبال دارد و حتی ممکن است منجر به مرگ شود.
نخودی

اسپند

اسپند یک نوع گیاه دارویی است که برگ و شاخه آن جهت ترک اعتیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد. باید برگ و شاخه اسپند را کوبیده و 3 الی 10 گرم از آن را با دانه اسپند مخلوط کنید هنگامی که دانه‌های اسپند نرم شدند می‌توانید آن را میل کنید.
img_1603701590_2-min

سکنجبین

سکنجبین خاصیت سم‌زدایی دارد و برای از بین بردن تیرگی لب و چشم ناشی از مصرف مواد مخدر و کاهش اعتیاد به مصرف تریاک مورد استفاده قرار می‌گیرد.
[fpdl.in]_fresh-herbs-mortar-isolated-white-background_410516-34763_full-min

آویشن و رازیانه

استفاده از دم‌نوش گیاهانی مثل آویشن و رازیانه می‌تواند در کاهش اعتیاد به مواد مخدر موثر باشد. همچنین افرادی که مزاج گرم دارند می‎توانند از دم‌نوش زرشک استفاده کنند زیرا سبب گرم شدن بدن می‌شود و فرد بیمار کمتر به استفاده از تریاک ترغیب می‌شود.
[fpdl.in]_red-prohibited-sign-no-icon-warning-stop-symbol-safety-danger-isolated-vector-illustration_56104-912_full-min

ترک یابویی

این روش به علت عوارض و خطرات جدی که به دنبال دارد توصیه نمی‌شود. خطر ترک یابویی برای افرادی که قبلاً عمل سم‌زدایی را انجام داده اند، افرادی که در صورت مصرف نکردن مواد مخدر دچار جنون و اختلالات روانی شدید می‌شوند بیشتر از سایر افراد است. اگر سم‌زدایی پس از ترک بتواند به نحو درست انجام شود احتمال بازگشت بیمار به سوی مواد بسیار کم خواهد بود. بنابراین با توجه به اهمیت سم‌زدایی پس از ترک بهتر است با کمک افراد متخصص در این زمینه  از روش‌های مناسب ترک اعتیاد استفاده کنید.

به مشاوره نیاز دارید؟

ما شبانه روزی در خدمت شما هستیم!

ترک تریاک  چند روز طول می‌کشد؟

ترک تریاک حدوداً یک ماه طول می‌کشد که این مدت با توجه به شرایط هر فرد متغیر است. اگر برای ترک اعتیاد تحت نظر پزشک هستید باید با توجه به مدت زمانی که تعیین می‌شود اوامر درمان خود را انجام دهید تا به نتیجه دلخواه برسید. عدم توجه به دستورالعمل‌های پزشک ممکن است سبب ایجاد مشکلات شود.

ترک ناگهانی تریاک

ترک ناگهانی تریاک ممکن است سبب ایجاد شوک و اختلال عملکرد در بدن فرد بیمار شود. بهترین روش ترک اعتیاد کاهش تدریجی میزان مصرف تریاک است تا از عوارض جدی آن جلوگیری شود. بهتر است در حین ترک اعتیاد در یکی ار مراکز ترک اعتیاد مستقر شوید و تحت مراقبت باشید تا در صورت بروز علائم ناشی از ترک، درمانگران بتوانند اقدامات لازم را انجام دهند.

ترک اعتیاد در بارداری

افراد باردار  به علت انگیزه ای که جهت سلامتی فرزندشان پیدا می‌کنند ممکن است اقدام به ترک اعتیاد کنند. اما همانطور که استفاده از تریاک در زمان بارداری عوارضی را به دنبال دارد ترک آن نیز عوارض جدی‌تری خواهد داشت و باید بیمار حتماً تحت نظر پزشک حاذق باشد. طبق تحقیقات انجام شده ثابت شده است که مصرف تریاک درافراد باردار در سه ماهه سوم بارداری بسیار کمتر از ماه‌های اول است.

توصیه‌های حین ترک تریاک

در این بخش به بیان توصیه‌های کلی که شما را در ترک اعتیاد به تریاک کمک می‌کنند میپردازیم.

  • حضور در محل مناسب

در حین ترک اعتیاد، باید اطرافیانتان از وضعیت شما اطلاع داشته باشند تا بتوانند شما را درک کنند و مراقبتان باشند. بهتر است خود را با روش‌های مختلفی سرگرم کنید تا حواس شما پرت شده و سرگرم شوید. همچنین، وسایل خواب خود را به گونه ای آماده کنید که حین تعریق، سبب آزار شما نشوند.

  • کمک گرفتن از افراد متخصص ترک اعتیاد

مشورت با افراد متخصص در این زمینه می‌تواند روند بهبود شما را تسریع ببخشد. این مشاوره‌ها هم از لحاظ جسمی هم روانی می‌توانند به شما کمک کنند. ترک اعتیاد بدون استفاده از دارو تقریباً کار غیر ممکنی است. بنابراین باید پزشکی در کنار شما باشد تا داروهای مورد نیاز را برای شما تجویز کند. همچنین حضور در مشاوره‌های گروهی ترک مواد مخدر سبب افزایش انگیزه و استفاده از تجارب اطرافیان می‌شود.

  • یادآوری اهداف

بهتر است فهرستی از اهداف خود که سبب افزایش انگیزه و امیدواری برای ترک اعتیاد در شما می‌شود بنویسید تا با یادآوری آن‌ها ترغیب به استفاده مجدد از مواد مخدر نشوید.

  • ورزش کردن

ورزش کردن سبب ترشح هورمون اندورفین در بدن می‌شود و به بهبود عملکرد مغز، تنظیم خواب، کم کردن اضطراب و ناآرامی کمک می‌کند.

توصیه‌های حین ترک تریاک

تریاک از مواد مخدر شایع در ایران است که افراد زیادی را درگیر خود کرده و سبب فروپاشی زندگی آن‌ها شده است. آگاهی از عوارض و نشانه‌های مصرف و ترک مواد مخدر می‌تواند به فرد بیمار و اطرافیان آن کمک کرده تا بتوانند مجدداً به روال عادی زندگی خویش برگردند و تا حدی آثار زیان‌بار مواد مخدر را از بین ببرند. ترک تریاک قواعد خاص خود را دارد و برای بالا بردن درصد موفقیت و عدم بازگشت، بایستی آگاهی‌های لازم به فرد داده شده و فرد مورد نظر آماده‌ی روند ترک، شود.

در صورتی که قصد رهایی از اعتیاد را دارید بهتر است روشی اصولی را برای این کار انتخاب کنید و در این مسیر از راهنمایی مشاوران بهره مند شوید، مشاوران ما در حامی مشاور در هر ساعت از شبانه روز پاسخگوی شما هستند.

  • عوارض مصرف تریاک چیست؟
  • ترک تریاک چند روز طول می کشد ؟
  • علائم ظاهری فرد معتاد به تریاک چیست؟
  • ترک تریاک با چه روش هایی امکان پذیر است؟

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

ترک اعتیاد در منزل
تماس با مرکز ترک اعتیاد