تـرک هـروئـیـن

تـرک هـروئـیـن را از امـروز شـروع کـنـیـد.

ما حامی شما هستیم.

مصرف هروئین آسیب زیادی برای برخی اندام‌ها نظیر کبد و کلیه دارد و بایستی‌که مصرف کنندگان این ماده، هر چه سریع‌تر برای ترک آن اقدام کنند.
قبل از آشنایی با روش‌های ترک هروئین، بایستی ابتدا بایستی آشنایی مختصر با این ماده افیونی داشته باشیم، تا افزون بر یادگیری روشهای ترک هروئین، بتوانیم تشخیص دهیم که برای ترک هروئین چه بخوریم درد نکشیم.

هروئین چیست؟

هروئین یا دی استیل- مرفین ماده مخدری است که به صورت نیمه‌مصنوعی از مرفین مشتق شده و باعث ایجاد وابستگی و اعتیاد‌زایی شدیدتر در مقایسه با مرفین می‌گردد، سلول‌های مغزی با مصرف هروئین به شدت متاثر می‌شوند. هروئین بسته به مدت زمان و مقدار مصرف و همچنین میزان سرعت سوخت‌و‌ساز بدن شخص مصرف‌کننده، دارای نیمه عمر چهار تا شش ساعته می‌باشد. هروئین از لحاظ ساختار شیمیایی شباهت زیادی به مورفین دارد به همین دلیل پس از اشغال گیرنده‌های مغز، در اپیوئیدهای طبیعی آن جایگزین می‌شوند که فرایند مذکور موجب ایجاد اختلالات متعدد سیستم عصبی و مغزی می‌شود. هروئین ضمن ایجاد وابستگی جسمانی‌، باعث بروز وابستگی‌های روانی هم می‌گردد.
بیخوابی، بیقراری، تکرر ادرار، اختلالات عصبی، اختلالات در چرخه قاعدگی، کوچک شدن مردمک‌های چشم، خارش بدن و … چند نمونه از عوارض شایع مصرف این ماده افیونی هستند.

روش‌های ترک  هروئین

ترک هروئین به روش‌های مختلفی صورت می‌گیرد که هر کدامشان شرایط و ملزومات خاص خود را در روند ترک، دارند. روش‌های زیر، از جمله روش‌های مرسوم ترک هروئین در ایران می‌‌‌باشد:

  • روش روان درمانی
  • سم زدایی
  • در خانه
  • شیوه سقوط آزاد یا همان روش سنتی ترک اعتیاد
  • ترک تدریجی
  • دارو درمانی

صحیح ترین  روش برای ترک هروئین

امروزه جهت ترک هروئین شیوه‌های زیادی وجود دارد. البته انتخاب هر یک از این شیوه‌ها با نظر پزشک باتجربه و متخصص و برگزاری جلسات مشاوره و همچنین بررسی جنبه‌های مختلف روانی و فیزیکی بیمار صورت می‌پذیرد و خود فرد بیمار قادر به انتخاب روش درست ترک هروئین نمی‌باشد.
با عنایت به ایجاد وابستگی‌های روانی و جسمانی متعدد مصرف هروئین، صحیح‌ترین روش جهت ترک هروئین، مراجعه به مراکز ترک اعتیاد و بهره‌گیری از خدمات مشاوره‌ای، روان درمانی و روانشناسی است.

آیا خانه مناسب هروئین است؟

از جمله باورهای اشتباه معتادان به هروئین این است که فکر می‌کنند می‌توانند ترک هروئین را درخانه انجام دهند. شدت اعتیادآوری جسمانی و روانی این ماده به حدی است که ترک هروئین در خانه، هیچ کمکی به معتادان نکرده بلکه موجب ظاهر شدن علائم شدید ترک اعتیاد و به‌هم ریختگی آنها نیز می‌گردد.
در این نوع از ترک هروئین، علائمی مانند لرز، پرش عضلانی، حس گر‌گرفتگی، درد استخوان‌ها و مفاصل، بیماری‌ها و مشکلات گوارشی ظاهر می شوند.

آیا امکان ترک هروئین با سایر مواد مخدر مثل متادون، تریاک و … وجود دارد؟

ترک هروئین با استفاده از سایر مواد مخدر، در واقع نوعی جایگزینی هروئین با ماده‌ی مخدر جدید محسوب می‌شود. همان‌گونه که به هنگام ترک سایر مواد مخدر، داروهایی که حاوی دوز کم مورفین و سایر مواد هستند، تجویز می‌شود، در مراحل ترک هروئین نیز این روش‌ها می‌تواند موثر واقع شود.

آیا با متادون امکان ترک هروئین وجود دارد؟

متادون یک مسکن شیمیایی است که با متصل شدن به گیرنده‌های مغز اثرات ضد درد ایجاد می‌کند. این ماده از دهه ۸۰ جهت درمان اعتیاد به مواد مخدر مورد استفاده قرار می‌گرفت. قرار گرفتن متادون در لیست داروهای ضروری سازمان بهداشت جهانی نشان دهنده اهمیت آن به عنوان یک مسیر درمان برای اعتیاد به هروئین می‌باشد. دو روش اصلی برای درمان اعتیاد به هروئین توسط متادون وجود دارد:

  • روش سم‌زدایی که در آن روش نیز متادون جایگزین هروئین، می‌شود. ولی کم‌کم مصرف متادون هم کاهش پیدا می‌کند تا به مرور باعث رهایی از وابستگی به آنها می‌شوند.
  • داروی جایگزین یا درمان نگهدارنده که در آن متادون با دوز تحت کنترل، جایگزین مصرف هروئین می‌شود. مانند انتخاب می‌شود. در ادامه میزان مصرف متادون کنترل می‌شود.

ممکن است ترک هروئین با متادون حدود ۳ ماه به طول انجامد که در این مسیر عوارض شایع زیر ایجاد می‌شود:

یبوست، استفراغ، تعریق، احساس سرما، خشکی دهان، بینی و‌یا چشم، احساس گیجی، مشکلات تنفسی و … .

آیا با تریاک امکان ترک هروئین وجود دارد؟

هروئین و تریاک هر دو جزء مواد مخدر محسوب می‌شوند بنابراین پس  از مصرف، فرد را دچار وابستگی جسمی و روانی می‌کنند، به همین دلیل ترک هروئین بوسیله تریاک، روشی استاندارد و علمی نبوده لذا هنگام ترک هروئین نمی‌توان از یک ماده اعتیاد‌آور دیگر استفاده نمود.

آیا ترک هروئین با اسپند امکان‌پذیر است؟

مواد طبیعی مختلف، می‌توانند در روند بهبودی اعتیاد موثر باشند. مواد طبیعی متعددی قادرند در ترک اعتیاد مفید باشند. اسپند از جمله این مواد طبیعی است . اسپند دارای خواصی مانند تقویت حافظه، درمان بی‌خوابی، تصفیه خون، ضد اسپاسم و ضد درد می باشد.
روش استفاده از اسپند جهت ترک اعتیاد به این صورت است که پس از بو دادن مقداری از دانه اسپند و آسیاب نمودن آن و مخلوط کردن آن با عسل، بایستی روزانه سه قاشق از آن را  بخورید تا باعث کاهش وابستگی به هروئین شوید.
می‌توان اسپند را به صورتهای دود کردن، خوراکی و دم‌‌کرده استفاده نمود. مصرف بیشتر از اندازه از اسپند ممکن است باعث بروز مشکلاتی گردد بنابراین توصیه می‌گردد روزانه بیشتر از ده عدد دانه اسپند مورد مصرف نباشد.

نشانه‌های ترک هروئین

هنگام ترک اعتیاد به هروئین، علائم تقریبا یکسانی ایجاد می‎شوند ولی شدت و مدت زمان این علائم بسته به میزان اعتیاد به مواد دارد. به عنوان نمونه، علائم جسمی بین شش تا دوازده ساعت بعد از آخرین مصرف آغاز شده و تقریباً پنج روز تداوم می‌یابد. علائم چندان خوشایند نمی‌باشند، ولی به ندرت آسیب‌زننده هستند. این علائم به شرح زیر هستند:
تب و لرز،گرفتگی عضلات، سردرد، دردهای مفصلی، استخوانی و عضلانی، استفراغ، اسهال، درد شکم، حالت تهوع، بی‌اشتهایی، بی‌خوابی، گرگرفتگی، بی‌قراری، اضطراب، عطسه، تعریق، نشت مایع نخاعی مغزی از بینی.

به مشاوره نیاز دارید؟

ما شبانه روزی در خدمت شما هستیم!

ترک هروئین چند روز طول می کشد؟

این مورد مهمترین سوال افرادی می‌باشد که تصمیم به ترک اعتیاد دارند ولی دچار ترس از عوارض و علائم ترک هستند. با توجه به شدت اعتیاد و خطر هروئین، ترک آن  دارای چالش های خاص خود می‌باشد.معمولاً ترک این ماده مخدر به همراه کمردرد، پا‌درد و بدن درد و دیگر عوارض می‌باشد. این عوارض گذرا و موقتی بوده و پزشک متخصص قادر است در کنترل مدت و شدت این عوارض کمک حال بیمار باشد.جهت دانستن مدت زمان ترک هروئین ابتدا بایستی از مدت زمان لازم جهت سم‌زدایی آن آگاه شویم. زیرا اولین گام در این مسیر، سم‌زدایی بدن می‌باشد. با در نظر گرفتن شرایط جسمی و روحی بیمار، پزشک متخصص روش مناسبی برای سم‌زدایی بدن او تجویز و اجرا می‌کند. مطابق روش انتخابی، زمان لازم جهت سم‌زدایی متفاوت است. در شیوه سریع ترک اعتیاد، جهت درمان، سم زدایی بدن بین دو تا چهار روز طول می‌کشد در صورتی که روش تدریجی سم‌زدایی بین هفت تا ده روز زمان طی می‌کند.
در روش‌های مذکور جهت ترک موفق، و با حداقل عوارض، بایستی بیمار زیر‌نظر و مراقبت پزشک متخصص و کادر درمان قرار بگیرد. در صورت بالا بودن دوز مصرفی و نیز طولانی بودن مدت اعتیاد، ممکن است مدت دوره سم‌زایی طولانی‌تر شود.

چطور می‌توان از بازگشت مجدد به مصرف جلوگیری کرد؟

هرچند پیش بینی یک رویداد و حادثه خاص که امکان دارد موجب بازگشت مجدد گردد کمی دشوار می‌باشد، اما با شناسایی عوامل محرک می‌توان باعث عدم بازگشت به اعتیاد گردیده و به راحتی از مواجهه با برخی از محرک‌ها اجتناب نمود، اما نه همه آنها.
بنابراین مهم می‌باشد که از قبل برنامه‌ای تنظیم نموده و فکر کنید که هنگام تجربه هر محرک غیر‌قابل اجتناب چه کاری دقیقاً باید انجام شود. در این قسمت، چند نوع رایج از محرک‌های بازگشت را که می‌توانند در روند ترک اعتیاد تاثیر بگذارند، بررسی می‌شوند.

شرکت در مهمانی‌ها،  دورهمی‌ها و جشن‌ها

متاسفانه، ممکن است لحظات و اوقات خوش باعث برگشت مجدد شود، بخصوص هنگام شرکت در مهمانی‌هایی که موارد وسوسه برانگیز همچون الکل سرو می‌شود. شاید بتوانید از حضور در بعضی از جشن‌ها و  مهمانی‌ها اجتناب نمایید، ولی شاید نتوانید به تمام این دعوت‎ها و درخواست‌ها پاسخ منفی دهید.
چنانچه به صورت ناخواسته با پیشنهاد محرکی مواجه شویدکه باعث برگشت مجدد گردد، ممکن است دوست یا همسرتان، در این گونه مجالس بتوانند مراقب شما بوده و هوایتان را داشته باشند و در مقاومت در برابر مصرف دوباره مواد، به شما کمک نمایند. یک همراه مورد اعتماد، قادر خواهد بود تا شما را بدون آسیب از اینگونه شرایط وسوسه‌انگیز نجات دهد.

مشکلات روابط

ممکن است مشکلاتی در رابطه خانوادگی، مشارکت کاری، دوستی و یا ازدواج برای شما بوجود آیند. شاید پیش از ترک اعتیاد، با موارد سوء مصرف مواد مخدر کنار بیایید، اما اکنون بایستی راههای جدیدی جهت عبور از چنین شرایط دشواری پیدا کنید. در صورت داشتن حامی مناسب، شاید زمان بسیار مناسبی برای ارتباط با ایشان باشد، تا در این برهه‌های خاص از حمایت مطلوب وی برخوردار شوید.

موفقیت شغلی

می‌توانید به راحتی به خود بگویید: “اگر واقعاً من به اعتیاد مبتلا بودم، چنین ارتقایی نصیبم نمی‌شد، یا فلان پیشنهاد کار یا پروژه، را نمی توانستم انجام دهم.”  نگذارید موفقیت شغلی مانع از قبول اعتیاد شما شود، زیرا در هر قدم از موفقیت‌های شغلی، ممکن است اعتیاد دوباره رخ دهد. مشاوره‌ها، جلسات و روش‌های مقابله درست شما در این مسیر، همانند پشت طی نمودن پله‌های موفقیت اهمیت دارند.

ملالت و خستگی

ستگی کاملاً خطرناک است؛ اکثر افرادی که به اختلال خوردن مبتلا هستند، از سر خستگی و کسالت غذا می‌خورند زیرا ممکن است کسالت باعث ‌شود ذهن شما هنگام میل به تمایل به هر ماده مخدری، بی‌اختیار و بی‌اراده شود.

حواستان به خطر خستگی باشد. با دوستی مورد اعتماد یا مشاوری حرفه ای در این‌باره صحبت نمایید تا در برنامه‌ریزی جهت مقابله با خستگی به شیوه‌های سالم به شما کمک کند.

همانطور که ذکر شد ترک این ماده مخدر دشوار بوده و حتما باید تحت نظر پزشک و مشاوره انجام گردد .مشاورین ما در حامی مشاور در این مسیر طاقت فرسا گام به گام همراه و حامی شما خواهند بود .

  • آیا ترک هروئین با اسپند امکان‌پذیر است؟
  • ترک هروئین چند روز طول می کشد؟
  • چطور می‌توان از بازگشت مجدد به مصرف جلوگیری کرد؟
  • روش‌های ترک هروئین چیست؟
  • صحیح ترین روش ترک هروئین چیست؟
  • آیا خانه محل مناسبی برای ترک هروئین است؟
  • آیا با متادون امکان ترک هروئین وجود دارد؟ 
  • آیا با تریاک امکان ترک هروئین وجود دارد؟
ترک اعتیاد در منزل
تماس با مرکز ترک اعتیاد