تـرک اعـتـیـاد به کوکائین

بــرای تــرک اعـتــیــاد همیــن امــروز اقــدام کنیــد.

شما عزیزان میتوانید برای شروع با ما تماس بگیرید و یا از طریق دکمه مشاوره زیر به قسمت مشاوره بروید تا پس از وارد کردن شماره تماس مشاورین ما با شما تماس حاصل فرمایند. 

برای ترک اعتیاد همین امروز اقدام کنید

ترک کوکائین یکی از روند های پیچیده ای است که افراد برای انجام آن ناگزیر به استفاده از خدمات مشاوره دارند. این امر به این دلیل است که کوکائین تاثیرات بسیار زیادی بر روی روان افراد می گذارد و سبب بر هم خوردن نحوه تفکر و تعقل آن ها می شود. وابستگی روحی و روانی به کوکائین آنقدر زیاد است که فرد پس از مدتی از مصرف این ماده مخدر، دچار بیماری های روانی عمده می شود. در این مقاله قصد داریم شما عزیزان را با نحوه ترک کوکائین و روند وابستگی به آن آشنا کنیم و پیرامون سریعترین روش ها و بهترین آن ها برای ترک این ماده مخدر اطلاعات مفیدی در اختیارتان قرار دهیم .

لزوم ترک کوکائین

کوکائین از جمله مواد مخدری است که پس از مصرف وابستگی بسیار زیادی برای افراد ایجاد می کند. این وابستگی ها بیشتر از ناحیه مغزی و ذهنی است و سبب ترشح سریع دوپامین می شود. زمانی که مسئله کنار گذاشتن و چگونگی ترک کوکائین مطرح می شود، مشاوران ترک اعتیاد به افراد توصیه می کنند اول خود را از نظر ذهنی و روحی آماده این ترک کنند و سپس منتظر واکنش های جسمی آن باشند.

با مصرف کوکائین رگ های خونی درون مغز تنگ تر می شوند و این مسئله باعث می شود تا فشار بیشتری به قلب برای پمپاژ خون وارد شود. مصرف کوکائین در میان سایر مواد مخدر، خطرات بیشتری را شامل حال فرد می کند. وابستگی شدید مغز به این ماده مخدر سبب می شود تا در هنگام نرسیدن آن، واکنش های شدید و بسیار خطرناکی از فرد سرزند. از جمله علائم ترک کوکائین، موارد زیر است:

  • تجربه احساس پوچی
  • پشیمانی از ترک
  • بی قراری و اضطراب
  • بیشتر شدن اشتها
  • بر هم خوردن نظم خواب
  • لرزش دست و اندام ها

معرفی روش های ترک کوکائین

روش های مختلفی برای ترک کوکائین وجود دارد که از جمله آن ها موارد زیر است:

  • ترک ماده مخدر کوکائین با روش سم زدایی تدریجی: در این روش که بهترین روش ترک اعتیاد به کوکائین نیز شناخته می شود، فرد به صورت تدریجی این ماده مخدر را کنار می گذارد. با کاهش کم کم این ماده مخدر میزان توانمندی فرد برای صرف نظر دائمی از مصرف آن بیشتر می شود و بدن در زمان مناسبی اقدام به سم زدایی می کند.
  • ترک مخدر کوکائین با روش گروه درمانی: در این روش که عمدتا در مراکز ترک اعتیاد انجام می شود، افراد وابسته به مصرف کوکائین در گروه های مشخصی دسته بندی می شوند و در جلسات مشاوره برای گرفتن راهنمایی های لازم حضور پیدا می کنند. گروه درمانی این امکان را برای افراد ایجاد می کند تا از حمایت های هم گروهی های خود و تجربیات آن ها در جریان ترک این ماده مخدر بهره مند شوند و احساس شوق بیشتری برای رسیدن به خواسته با دیدن افراد موفق گروه داشته باشند.
  • ترک ماده مخدر کوکائین با روش خانواده درمانی: در روش خانواده درمانی برای ترک کوکائین تمامی شرایط فرد در خانواده مورد بررسی قرار می گیرد و آموزش های لازم برای حمایت از فرد در خانواده به اطرافیان او داده می شود. بازگشت پس از ترک به کوکائین بسیار شایع است و به همین دلیل داشتن همراهانی که بتوانند خدمات روانشناختی و حمایتی درستی به فرد برای استحکام بر روی عدم مصرف کوکائین بدهند، بسیار ضروری است.
  • ترک ماده مخدر کوکائین با روش انفرادی: در این روش عمدتا فرد به صورت خودجوش و بدون کمک دیگران اقدام به ترک این ماده مخدر می کند. روش انفرادی به این معناست که فرد با در پیش گرفتن سبک زندگی درست و اصولی و پرهیز از عوامل تشدید کننده میل به مصرف دوباره سعی بر کنار گذاشتن این ماده مخدر می کند.

به مشاوره نیاز دارید؟

ما شبانه روزی در خدمت شما هستیم!

معرفی روش های ترک کوکائین

در صورتی که فرد تمایل به ترک این ماده مخدر در مراکز و کلینیک های ترک اعتیاد داشته باشد، معمولا روند خاصی را می بایست طی کند. این روند شامل مراجعه به مرکز ترک اعتیاد و بستری شدن ، و سپس قرار گرفتن در جلسات مشاوره است. پس از آن انجام آزمایش های خون و ارائه تست اعتیاد کوکائین لازم است. در مرحله بعدی متخصص مربوطه اقدام به بررسی حال عمومی فرد و ارائه روش مناسب برای ترک می کند. نهایتا در پایان پروسه ترک، کلاس های آموزشی روانشناختی برای فرد به منظور جلوگیری از مراجعه دوباره به مصرف این ماده مخدر در نظر گرفته می شود. ویژگی ها و مراحل ترک ماده مخدر کوکائین عمدتا در چارت زمانی زیر خلاصه می شود:

  • هفت روز اول پس از قطع مصرف کوکائین: در این زمان فرد علائمی از جمله خستگی و اضطراب راتجربه می کند. تمایل شدید به مصرف دوباره عمدتا در هفته اول ترک احساس می شود.
  • هفته دوم تا دهم پس از قطع مصرف کوکائین: در این بازه زمانی فرد همچنان تمایل به مصرف کوکائین دارد اما علائم جسمی را به شدت کمتری تجربه می کند.
  • هفته دهم ترک مصرف کوکائین: در این مدت نیز وابستگی های شدید جسمی و روحی به طور کامل از بین می روند و فرد گاهی ممکن است حالات استرس و ناراحتی خفیف را در خود احساس کند.

رایج ترین علائم ترک کوکائین

هنگامی که افراد کوکائین را ترک می کنند، برخی از علائم و نشانه ها را تجربه می کنند. این علائم در دو دسته علائم جسمی و علائم روحی قرار می گیرند. در زیر می توانید رایج ترین این علائم را مشاهده فرمایید:

  • افسردگی و تفکر پیرامون پوچی
  • تمایل شدید به مصرف دوباره کوکائین
  • خستگی و لرزش اندام ها
  • بی قراری و استرس و اضطراب بدون منشاء
  • بیشتر شدن اشتها و تمایل به خوابیدن
  • کابوس دیدن و توهمات نامطلوب
  • عدم تمرکز و تاری دید

ترک کوکائین چند روز  طول می کشد؟

پس از سوال چگونه کوکائین را ترک کنیم، این سوال که ترک کوکائین چند روز طول می کشد، بسیار رایج است. متخصصان ترک مواد مخدر کوکائین برای ترک این ماده مخدر بازه های زمانی مختلفی متناسب با وضعیت فرد و میزان برخورداری او از سلامتی ارائه می دهند. می توان گفت در هفته اول بیشترین میزان فشار به فرد برای ترک ماده مخدر کوکائین وارد می شود. این فشار به دلیل نرسیدن مواد به مغز و عدم ترشح دوپامین و سروتونین در بدن است.

پس از یک هفته رفته رفته فشار وارد بر فرد به دلیل عدم مصرف کوکائین کمتر می شود. این روند تا جایی ادامه می یابد که فرد مقاومت لازم برای مقابله با این ماده مخدر را تقریبا تا سه هفته پس از ترک بدست می آورد. در روش های تدریجی ترک ماده مخدر کوکائین به دلیل برنامه زمانبندی شده ای که برای فرد متناسب با میزان توانمندی جسمی و روحی اش در نظر گرفته می شود گاها ترک کامل تا سه ماه نیز به طول می انجامد.

بهترین روش ترک کوکائین چیست؟

از میان سایر روش های عدم مصرف کوکائین، روش ترک کوکائین به صورت تدریجی عنوان بهترین گزینه را به خود اختصاص می دهد. بر این اساس فرد در روش تدریجی به صورت پیوسته و آهسته مصرف کوکائین را کاهش می دهد و توانمندی مقابله با مصرف دوباره آن را با کاهش وابستگی به آن بدست می آورد.

در برنامه سم زدایی ترک مصرف کوکائین عمدتا متخصصان مجرب اقدام به تعیین زمانبندی مصرف در مقادیر مشخص و محدود شده برای فرد می کنند. با کاهش میزان مصرف و طولانی تر شدن فاصله زمانی میان دو بار مصرف، کم کم فرد می تواند مصرف این ماده مخدر را محدود کرده و وابستگی شدید خود به آن را کنترل کند.

سریع ترین روش ترک کوکائین

به جرات می توان گفت ترک ماده مخدر کوکائین نیاز به دریافت خدمات روانشناختی و اصلاح تفکر در فرد دارد. بنابراین تا زمانی که زمینه های لازم فکری در فرد ایجاد نشود، ترک این ماده مخدر امکان پذیر نخواهد بود. روش هایی از جمله روش سم زدایی و یا قطع مصرف یکباره ماده مخدر کوکائین در بسیاری از موارد نیاز به اقدامات روانشناسی و اصلاح سبک زندگی در افراد دارد. این دو روش به عنوان سریعترین روش ترک کوکائین شناخته می شود و در صورتی که به صورت اصولی و زیر نظر متخصص انجام شود، می تواند در مدت زمان کوتاه تری فرد را از تبعات و عوارض مصرف کوکائین رهایی بخشد.

بهترین داروی ترک کوکائین

در مسیر ترک ماده مخدر کوکائین داروهای مختلفی به صورت تخصصی از طریق تجویز متخصص مربوطه تجویز می شود. برخی دیگر از داروها نیز به صورت سرخود و بدون اطلاع پزشک از سوی خود فرد و یا اطرافیان او پیشنهاد می شود. اما در بهترین روش ترک کوکائین متخصصان همواره متناسب با سن و جنسیت فرد و همچنین سابقه مصرف ماده مخدر و میزان آن اقدام به تجویز دارو می کنند. داروهای زیادی عنوان بهترین داروی ترک کوکائین را به خود اختصاص می دهند که از جمله آن ها موارد زیر است:

  • گاباپنتین
  • باکلوفن
  • واکسن کوکائین
  • مودافینیل
  • ویگاباترین
  • توپیرامات

به مشاوره نیاز دارید؟

ما شبانه روزی در خدمت شما هستیم!

روند سم زدایی کوکائین چگونه است؟

رای ترک سریع کوکائین همواره متخصصان از روش سم زدایی استفاده می کنند. در این روش بدن فرد به صورت سریع در بازه زمانی ۲۴ ساعته از اثرات مصرف کوکائین پاک می شود و روند ترک انجام می شود. در صورتی که فرد میزان بیشتری از کوکائین را در مدت زمان های طولانی تر مصرف کرده باشد، روند سم زدایی ممکن است در چند مرحله انجام شود. سم زدایی یکی از روش های درمانی سریع است که فرد در جریان آن به سرعت از سموم ناشی از مصرف کوکائین رهایی می یابد و عملیات پاکسازی خون او با تزریق داروهای مخصوصی انجام می شود. در روش ترک سم زدایی ماده مخدر کوکائین عمدتا مراحل زیر انجام می شود:

  • فرد به کلینیک ترک اعتیاد مراجعه کرده و در آن جا بستری می شود.
  • روند بیهوشی فرد انجام می شود.
  • مواد و داروهای سم زدا از طریق سرم به بدن فرد وارد می شوند.
  • پاکسازی خون و سلول ها از ماده مخدر در مراحل مختلف انجام می شود.
  • در پایان فرد به هوش می آید

آیا ترک کوکائین با متادون ممکن است؟

برخی از افراد برای ترک مصرف کوکائین به سراغ فرآورده های حاوی مورفین می روند. متادون یکی از بارزترین آرام بخش های حاوی مورفین است که در نزد بسیاری از وابستگان به مصرف کوکائین به عنوان راه نجات و عنصر اصلی ترک آن قلمداد می شود. با وجود این که متادون نسبت به سایر فرآورده های دارویی که در جریان ترک مواد مخدر عوارض کمتری دارد، اما مشاهداتی از وابستگی شدید فرد با استفاده از این دارو و اعتیاد جدید به متادون نیز مشاهده شده است. اما به طور معمول زیر نظر متخصصان می توان از متادون در روند ترک استفاده کرد و از فواید زیر در این مسیر بهره مند شد:

  • کاهش شدید درد خماری در عضلات و اندام ها
  • کاهش شدید میل به مصرف دوباره کوکائین
  • توانمندی بیشتر برای انجام فعالیت های روزانه در اوایل ترک
  • بهبود سطح تعادل در تفکر و ارائه واکنش های فکری فرد

همانطور که گفتیم کوکائین محرکی بسیار قوی است که مستقیم بر روی مغز اثر میگذارد و وابستگی بسیاری ایجاد میکند ،بنابراین ترک این ماده مخدر به صورت خودسرانه امکان پذیر نیست و عوارض جبران ناپذیری را به دنبال دارد .مشاوران ما در حامی مشاور با پاسخگویی ۲۴ ساعته قدم به قدم در این مسیر تا بهبودی کامل همراه و حامی شما خواهند بود .

ترک اعتیاد در منزل

دیدگاه‌ خود را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

تماس با مرکز ترک اعتیاد